Moja knjiga Život: najznacajnije zivotne lekcije iz knjige i osvrti

0 Comments


U knjizi sam pisala dijelom moja iskustva, zaključke  i razmišljanja o sebi i drugima.

Došla sam do zaključka da ljude u biti ne možemo djeliti na  uspješne ili neuspješne,  zdrave ili bolesne , sretne ili nesretne, bogate ili siromasne.

Shvatila sam da smo mi svi  sretni i nesretni, bogati i siromašni uspješni i neuspješni.

Sve to ima samo jedno ime, a to je “Život”.

Jedina razlika među nama je sadržaj onoga što se u smislu te riječi nalazi.

Ne razlika koja će nas praviti manjima ili većima i izazivati ljubomoru, već razlika koja će nas inspirisati, proširivati nam  vidike i bogatiti nas.

Željela sam to reći, pisati i podjeliti.
I evo san mi se ostvario!

Moje sreće i nesreće, Moje bogatstvo i siromaštvo. Moja radost i bol. Moja razmišljanja.

Za sve ovo napisati je potrebno bezbroj stranica. Jer jedno iskustvo  rađa drugo i tako u nedogled.

Ja sam odlučila to staviti u jedan džepni priručnik, da se čitaocu nađe pri ruci. Da ga podrži, kao jedan primjer, primjer jednog života.

Moji klijenti često kažu da najviše podrške imaju u grupi  onih  koji su isto preživljvjeli, jer ti znaju o čemu se radi.

Pa tako i ja imam svoju grupu.
Svi koji žive svoj život.

Tajna zakona privlačenja i zivota je u našem ličnom iskustvu i našoj  ličnoj snazi. Od sveg srca želim  da  ova moja  knjiga  inspirise čitaoca i da mu da vjetar u leđa i da mu da krila da poleti i osjeti  slobodu i ljepotu života.  

Najznacajnije zivotne lekcije iz moje knjige "ZIvot" sazela sam u videu kojega mozete pogledati ispod:


Osvrti na knjigu:

"Knjigu je Vanja završila prakticnim, mini-savjetima i afirmacijama, koje možemo simbolički zamisliti kao "džepni priručnik" za emotivni i duhovni balans za svakodnevno življenje, posebno u onim trenucima kada čitatelju treba motivacija, ohrabrenje i inspiracija. Knjiga "Život" inspirativan je "vodič za život" u kojem je Vanja na kreativan i simboličan (inspirativnim zapažanjima, introspektivnim mislima, metaforičkom simbolikom) a ujedno vrlo praktičan način (primjerima iz svog života i rada sa klijentima konkretnim savjetima) iznijela djelic svoje životne mudrosti kako bi inspirisala druge da žive život punim plućima i prihvataju sebe takve kakve jesu kao važan djelić velike cjeline koja se naziva Univerzum, u kojoj smo svi povezani, svi imamo svoju misiju i svoju autentičnost.

Uvjerena sam da će ova knjiga pomoći mnogima da svoj život nakon čitanja, žive s puno poštovanja i da budu svjesni koliko su bitni baš takvi kakvi su!"

Danijela Jokić Vaislay, life coach

Moju e-knjigu mozete kupiti na platformi za kupnju elektronskih knjiga PayHip klikom na ovaj linkDRUGIMA SE SVIDJELO I...

Nema komentara: