Nasa zenska snaga i zakon privlacenja

0 Comments


Drage citateljke, u ovom momentu ste skoro sve cule ili citale o Zakonu privlacenja i manifestiranja onoga sto zelimo. Ja se vec par godina bavim time. Vjerovatno i neko od vas. Ja sam  prolazila sam kroz razlicite faze, dok napokon nisam postigla da mogu koristiti taj Zakon privlacenja i da mi moze pomoci.
Uspijevate li vi to kod sebe postici? Dobvate li na ovaj nacin sve sto zelite?
Zakon privlacenja nije neka novina ili nesto sto se zadnjih godina otkrilo. Njegovi krijeni su u starim drevnim kulturama sirom Svijeta, a u Evropi, jos iz doba Kelta. Samo je u zadnje vrijeme sve vise naucnika, koji izucavaju moci drevnih kultura.
U Univerzumu je sve vibracija. U tome se slazu svi naucnici. Ova vibracija se moze i mjeriti. 
To je zakon rezonancija, sto znaci da se vibracije iste vrste privlace. Zamislite tri elektricne gitare u jednoj sobi. Ako samo jednu zicu od jedne gitare nategnemo da proizvodi zvuk i ove ostale takodje vibriraju. Ili ako neko pjeva visoko C moze da slomi staklenu casu. Ove vibracije se zovu frekvencije. Na ovaj nacin rade TV, radio i telefoni.
Sve vise se dokazuje da takodje i rijeci, misli i emocije imaju sebi svojstvenu frekfenciju.
Znaci sve sto mi isporucimo od sebe  poistovjecuje se sa istim rijecima i mislima u nasem okruzenju. I to automatski  privucemo na sebe. Tako da je nasa trenutna situacija zbir svih nasih rijeci, misli i emocija iz dalje ili blize proslosti. Jer smo kroz svoje rijeci i misli sve tacno tako i privukli svjesno, a najcesce nesvjesno..
Snaga privlacenja djeluje uvijek. To ne mozemo ne kreirati. To se jednostavno desava, jer kroz zakon rezonancija uvijek nesto privlacimo. Drugacije jednostavno ne ide. Prisjetite se koliko puta ste rekli ili culi: Desilo mi se bas ono cega sam se bojala” Ili neko kaze “Ne navlaci nevolju” Ili “Ja sam ubjedjena da to mogu” “Ne dam ja da se desi” U ovim stvarima smo mi zene pogotovo osjetljive i otvorene .
Jeste li ikada slale zelje Univerzumu ili uradili odredjene afirmacije, a da vam se zelje nisu ispunile?
Onda je jako bitno sebe zapitatamo kako je do toga doslo? Sta jos sljemo Univerzumu sem svojih zelja? Sta pri tome jos mislimo i osjecamo?
Razlog zasto zakon privlacenja ne radi
Vecina knjiga na ovu temu  nas uci o snazi  privlacenja. Da svoje snove, zelje vizualiziramo i kroz afirmacije izgovaramo. To ima veliku moc, ali cesto nije dovoljno.
I to iz dva razloga:
70% nasih misli je negativna. Pa kako to djeluje u zakonu privlacenja, ako su dvije trecine negativne, a jedna trecina pozitivna. Jer, ako je samo jedna trecina pozitivna, a dvije trecine negativne onda jos uvijek prevagnu negativne misli, pa na taj nacin  jos uvijek negativno privlacimo
Mi zene smo emocionalno snazne. A emocije imaju puno jacu vibrirajucu funkciju nego misli. Zamislite za sto se sve brinemo u ovom momentu? Sta se desava onda u nasem tijelu? Taj osjecaj prouzrokovan mislima je puno jaci nego samo misli. Isto vazi i za srecu. Pokusajte uociti razliku ako samo na nesto mislimo ili ako to i osjetimo i emotivno dozivimo.. To ima efekat na nase tijelo.
Jako je bitno znati da ako samo nesto mislimo ili zelimo i samo vizualiziramo u nasem mozgu, a da to pri tome ne vjerujemi i nismo potpuno u to sigurni, onda to nema nikakvog efekta.
Ako samo pokusavamo afirmisati i vizualizirati kako smo uspjesni ili da imamo vise novca ili da smo sretniji, a u dubini svoje duse se dvoumimo ili sumnjamo u sebe ili sebe ne smatramo dovoljno dobrom, ili se bojimo stvarno sebe vidjeti kakve smo, onda ni jedna vizualizacija  i ni jedan zakon privlacenja nema efekta.
Znaci jako je vazno da se nasi osjecaji poklapaju sa nasim  mislima
Zato sto su bas nasi osjecaji  vazni  u realizovanju zakona privlacenja, a ne nase misli?
Nase  srce je  tajna
Tajna zakona privlacenja je u snazi naseg srca. Nas mozak je puno manje jak nego nase srce. Iz istrazivanja je poznato da je srce najsnazniji generator svih elektromagnetskih polja.
Prije smo mislili da je nas mozak odgovoran za  sve nase akcije i aktivnosti. Ipak izgleda da to nije tacno. Istrazivanja pokazuju da je srce 6000 puta jace. Pa onda nije tesko zamisliti kakav efekat imamo u zakonu privlacenja.
Kako da se pobrinemo da Zakon privlacenja ima efekta?
Praveci kontakt sa nasim fizickim srcem  i nasim spiritualnim srcem ( nase pravo JA)
Nase spiritualno srce je mjesto za nasu dusu. Prisjetite se gdje stavljamo ruku kada nekome upucujemo na sebe ”ja”  Stavljamo ruku na srce, na sredini grudi.
Ako smo u kontaktu sa srcem, onda smo u kontaktu sa ljubavlju, jednakosti i zajednistvu. U kontaktu sa srcem nema straha. Strah postoji samo u mozgu.
Nasa mozak misli iz dualiteta. Nas mozak ima jednu lijevu i jednu desnu polovinu.
Nasa desna polovina mozga je u vezi sa nasom kreativnoscu i nasim srcem. Nasa lijeva polovina je u vezi sa nasim  egom i nasim strahovima
Nase srce je u kontaktu sa visom svjesnoscu. Znaci da automatski pravimo kontakt sa svojom intuicijim. Onda pravimo prave izbore u pravo vrijeme i na taj nacin nam zivot postaje laksi. Onda kreiramo svoje zelje is zadovoljstva i radosti umjesto iz straha.
Na zalost nauceni smo da mislimo sa nasom glavom, mozgom,  pa su nase zelje skoro uvijek bazirane na strahu i onda bas privlacimo strah umjesto nasih zelja.
Na primjer zelimo iz sveg srca  posao koji smo uvijek zeljeli. Kojim zelimo da  predtstavljamo  svoje ideje i sebe u svijetu.  Ali mozak nam govori da bi  mogli i drugi posao da izaberemo, jer je trenutno teska ekonomska situasija,   puno ljudi ostaje bez posla. Moramo se boriti za egzistenciju. Ovdje je zelja osnovana na strahu.
Zato gledajmo kriticno na svoje zelje. Jesu li one osnovane na nasoj inspiraciji i na onome sto iz srca zelimo? Ili su zelje osnovane na strahu od nemanja necega?
Budimo sebi jasne ko smo u biti ? I sto bismo stvarno zeljele
Ako radimo stvari u zivotu iz srca, sa Zakonom privlacenja onda ce se i manifestovati tacno ono sto zelimo i ono sto bas nama pase.
Onda su nasa  licnost, nase zelje i nasa zivotna misija na jednoj liniji.  

Zakon privlacenja radi za nas, a ne protiv nas.
Privlacenje se uvijek desava. Mi uvijek nesto privlacimo na sebe. 
Ne zaboravimo to! 
Samo je pitanje sta i kako privlacimo!


DRUGIMA SE SVIDJELO I...

Nema komentara: