Feng shui kao zivotni stil

0 Comments


                    
Sta je feng shui

Porijeklo feng shui je Kina i zemlje oko nje. Hiljadama godina su u tim zemljama skupljali ogromna iskustva i stekli znanja  gdje probaju da dokazu kako se covjek osjeca i kako se ponasa u odredjenom okruzenju.

Moderni feng shui se bavi istrazivanjem mjesta gdje zivimo.
Mi mozemo feng shui pravila prilagoditi i na svom radnom mjestu, svom vrtu ili bilo kojem drugom mjestu gdje provodimo puno vremena.
U feng shui se govori o emcionalnom energetskom polju koje okruzuje nase tijelo. Ono je vidljivo kao i aura. Mi ga  osjetimo u nasem tijelu preko aktivnih centara ( chakra’s ) i protice  kroz nase tijelo putevima koji ze zovu meridijani. Ova suptilna elektromagnetska energija utice na nase misli, emocije, ideje i na svaku celiju naseg tijela.

Te energije imaju dvosmjerno kretanje:
Nacin na koji koristimo nase tijelo utice na nasu svijest i emocije, a po drugoj strani ono sto se desava sa nasom svijesti i nasim emocijama ima velikog utjecaja na nase tijelo.
Puno je  faktora koji utjecu na nase energetsko stanje: priroda, gradovi, ljudi s kojima zivimo ili radimo. Energija koju dobivamo od sunca, mjesec i njegove faze. Takodje odjeca ima veliki utjecaj na nasu licnu energiju  kao i namirnice kojim se hranimo.
Okolina ili energije oko nas mogu nam pomoci da u sebi razvijemo emocije koje nas vode ka zadovoljnijem i uspjesnijem zivotu.

Uzmimo zivot u svoje ruke sa feng shui

 Dolazi nam ljepse vrijeme. Priroda oko nas se budi. Svi osjecamo pomalo u sebi proljetnu energiju. Vrijeme kada se nasa energija jos jace mijesa sa energijom nasega okruzenja. A te promjene energija iz vani imaju dubok utjecaj na nase licne energije i emocije.
Uz pomoc ideja  Zivotnog trenera mozete biti specificniji u tome sta zelite da postignete sa feng shui.
Sada investirate u sebe i vi ste rezultat investicije. Naucit cete preko feng shui koristiti energije koje ce vas napraviti jos jacim.
Principi Zivotnog trenera i feng shui  rade na isti prirodan nacin. Zivotni trener pomaze  da otkrijemo u  sebi sta zaista zelimo u svom zivotu, a feng shui nam pomaze da kreiramo i budemo svjesni kakvu okolinu
zelimo za sebe ili kakva nam okolina najvise odgovara. da bismo bili i postigli ono sto zelimo.

Zadnji dan meditacija

Ovdje  cu vam pomoci  da otkrijete i  budete spesificniji  i da vam bude jasnije sto zelite.
Da bi vam bilo sto konkretnije sta tacno zelite od sebe morate zamisliti da je ovo vas zadnji dan. Na zalost to nam se moze svima desiti, da neocekivano predjemo na drugi svijet.
Kako bi taj dan za vas izgledao? Sta biste htjeli raditi ili reci svoji najdrazim, rodbini, prijateljima?
Da li biste se htjeli svadjati na taj zadnji dan? Bez razloga se ljutiti ili biti nezadovoljan jer nesto nemate.
Izaberite jedno mirno mjesto u kuci. Sjedite i zamislite se duboko, pogledajte na sebe, stres i nezadovoljstva u svojoj svakodnevnici.
Ovo je jedna vrsta meditacije koja nam pomaze da otkrijemo koliko  volimo sebe i sve oko nas. I koliko u biti cijenimo zivot i cemu dajemo prioritete.
Zato je bitno svjesno sebe prodrmati. Biti svjestani cinjenice  da se zivot moze poceti iz pocetka dokle god zivimo. Na ovaj nacin kultivisemo jednu vrstu interakcije sa drugim osobama i sa emocijama i energijama koje nas dan  i zivot prave specijalnim.
Ako  ponavljamo  svaki dan sta nam je u biti najbitnije bit cemo najcesce u balansu kada nam se opet pojavi situacija da smo ljuti ili nezadovoljni ili nesretni.
Zapitat cemo se:” Je li stvarno guzva na putu toliko bitna ili problem sa komjuterom ili trenutni nered ili svadja sa partnerom?”
Ako se naucimo zivjeti kao da je ovo nas zadnji dan mozemo biti oslobodjeni u svojoj emociji Na taj nacin cemo se nauciti puniti pozitivnim emocijama i energijama i cijeniti momenat u kome zivimo.

Krenimo od jednostavnih stvari

Kupite si jedan cvijet u kucu koji ima  glatke okrugle listove. Takvi cvjetovi sire  njeznu  pozitivnu energiju  u svojoj okolini.
Uredite si svaki kutak kuce da odise vasom energijom.
Ako nemate svoju kucu uredite si mjesto gdje spavate sa svojim malim stvarima koje vas cine sretnima,fotografija ili dnevnik ili nesto sto cete sa paznjom odrzavati. Na mjestu gdje sjedite ogradite se svojom energijom .
Moje jutro pocinje sa pravljenjem kafe. Pored mog aparata za kafu stoji uramljena, u okvir za slike izreka:”Danas je moj najljepsi dan!”
I svako jutro iznova procitam i ako nista drugo na licu mi se razvije blagi osmjeh koji mi razvija pozitivne emocije, pa svoje ukucane cekam sa doruckom i pozitivnom energijom. I bez obzira sta nam je taj dan donio, sutra opet iz pocetka
“Danas je moj najljepsi dan!” Da li vam je potrebna podrska ili savjet ili da vam treba podrska u realizovanju nekih vasih ciljeva, mozete mi se obratiti na fb Vanja-lifecoach,za informacije o cjenovniku i terminimaa,a za besplatan pismeni odgovor na pitanje koje vas "muci" poslajite upit na uarabella@gmail.com


DRUGIMA SE SVIDJELO I...

Nema komentara: