Koliko su jake nase misli

0 Comments

Svatko od nas konstantno misli. Bilo da je to svjesno ili nesvjesno. U zadnje vrijeme je sve vise istrazivanja na podrucju kvantum fizike, koja istrazuje energije u nama i oko nas. Ti strucnjaci su dosli do zakljucka da dok mi razmisljamo proizvodimo vibracije i opet preko nasih razmisljanja dobivamo vibracije nazad.
Zakljucak tih istrazivanja je da mi mozemo nase zivote da kreiramo na nacin kako razmisljamo.
Puno ljudi se mozda sa ovim ne bi slozili, posto takav nacin svjesnog razmisljanja nosi i vise odgovornosti za nase zivote.
U danasnje vrijeme se istrazivaci  sve vise bave tom temom, mada o snazi misli puno govore i vjerske knjige i zabiljeske, pa govorimo o visoj sili ili energijama u univerzumu.
Mislim da sa bilo kog aspekta posmatramo snagu misli govorimo o istom, da MOZEMO  MISLIMA  da uticemo na svoj zivot.

Medjutim u ljudskoj je prirodi da drugima dajemo krivicu za nesto lose sto nam se desi. Ali na taj nacin privlacimo samo negativne vibracije na sebe.Ili se prepustamo pasivno vjeri gdje opravdanje dajemo nekoj vecoj sili.
U biti je to jako pogresno, jer  cak ni vise sile u univerzumu od das ne ocekuju pasivnost , nego naprotiv saradnju  i nase razmisljanje kao povratnu vibraciju.

Cilj je da privlacimo vibracije koje pozitivno uticu na nas i okolinu oko nas.

Svatko od nas osjeti i prica. A izmedju toga postoje nase zelje. Zelje su uvijek pozitivne.
Ako zelimo nase zelje da koristimo kako bismo si poboljsali zivot, onda moramo promjeniti nacin na koji razmisljamo.
Ako nam se desilo nesto neugodno ili ruzno ne smijemo zadrzavati  negativne vibracije u nasim mislima  i time si praviti okove negativnosti oko sebe.
Naprotiv skupiti hrabrosti i reci naglas da to vise ne zelimo.
Nase izjave moraju biti u smislu: “Ja jesam i zelim ostati zdrava”,” Meni je dobro sa ovim sto trenutno imam, i vjerujem da bolje dolazi”,” Imam dobru relaciju s familijom, prijateljima i ljudima oko mene.”, “ Ja imam svoje kvalitete i akceptiram sebe kava sam i tako akceptiram i druge sa njhovim kvalitetima.”
Na taj nacin saljemo pozitivne zeljene vibracije na nas.
Ako se konstantno pitamo :” Zasto mi ide lose? Zasto se samo meni to desava?,privlacimo samo lose vibracije i time trujemo nasu svijest jos vise.

MORAMO  POCETI  RAZMISLJATI  NA  DRUGACIJI  NACIN

Moramo se uvijek podsjecati na cinjenicu da smo prvo mi sami  odgovorni za onosto nam se desava. Ruzne stvari koje nam se desavaju su kontrast. Njih se ne trebamo bojati nego traziti pozitivni kontrast  koji uvijek postoji.

Moramo uvijek slati pozitivne vibracije, da bismo te iste dobili nazad.
Moramo vjerovati u sebe i snagu svojih misli, onda smo i sa enrgijama i vibracijama u univerzumu u pozitivnoj relaciji.


DRUGIMA SE SVIDJELO I...

Nema komentara: