Kako uvijek biti lijep

0 CommentsGodisnji odmori su za nama. Neko je negdje isao, a neko je ostao kod kuce. U svakom slucaju iza nas je period kada se mozda malo promjenio ritam dana,kada smo napravili ekstra setnju  u parku ili prirodi ili druzili se sa dragim ljudima  Ili jednostavno  samo se za momenat posvetili sebi.

Moj godisnji odmor je bio na Jadranskom moru, medju maslinama. Po Grckoj mitologiji masline su simbol mudrosti.
Vjerovatno to nije bez razloga tako receno. I ja kada sjedim uz masline sam inspirisana za razmisljanje o zivotu. O stvarima koje nam zivot uljepsavaju ili ne uljepsavaju.
Pa kada vec pominjem uljepsavanje ne mogu a da ne pomenem da zapazam, a mislim i drugi da kada smo na odmoru izgledamo svi ljepo i privlacno, bez obzira na zivotnu dob. Naravno rekli bi zato sto  smo na odmoru.

U jednom tekstu sam procitala komentar da bi najbolje bilo da svaki dan svog zivota prozivljavamo kao  da smo na odmoru. Da nam svaki dan bude ispunjen i obojen raznolikstima. U tekstu naglasavaju da je u tom slucaju zivot ljepsi i ispunjeniji. Kako sam dalje razumjela misli se na to da nam svakodnevnica bude ispunjena, da ne ulazimo u kolotecinu, gdje vrijeme i nas zivot prolazi pored nas umjesto kroz nas.
Potpuno se slazem s tim.
Ali se istovremeno slazem da i svaki dan mozemo da izgledamo lijepo i privlacni kao i na odmoru.
Mala je razlika izmedju dusevne i vanjske ljepote. Povezane su vise nego sto mi i mislimo.


DRUGIMA SE SVIDJELO I...

Nema komentara: