Jednostavni savjeti kako se osjecati mentalno jacima

0 Comments


Sam sebe motivisati
Znati sebe motivisati u svakodnevnom zivotu, moze da ima veliki utjecaj na nas uspjehe. Ako sami sebe sazaljevamo nemamo bas neku perspektivu, ali ako smo u stanju sebe uzdignuti i krenuti u akciju, iskoristiti dan… sigurno smo jaci!


Disciplina
Biti mentalno jak znaci raditi stvari i kada za njih nemamo volje. To je jedna od bitnih karakteristika koje imaju sportisti. Ako znas cilj koji zelis da postignes napravi sebi semu malih pobjeda… Na primjer: ako se dvoumis da li nesto da uradis, pomisli kako ces se osjecati ako ne uradis, mrzovoljno, griznje savjesti, ali to ipak uradimo nas osjecaj je, osjecam se ispunjeno, jaci!


Samouvjerenost
Ako zelimo kroz nas svakodnevni zivot da idemo kao jake osobe, onda moramo da imamo puno vjere u sami sebe. Ako mi nemamo vjeru u sebe, kako da ocekujemo da neko drugi u nas vjeruje.


Humor
Sposobnost da kroz humor gledamo na sebe, na situaciju u kojoj se nalazimo je jedna od skoro najvaznijih osobina koje trebamo da posjedujemo, ako zelimo biti mentalno jaci. Zivot je sigurno ozbiljan, ali nije samo strog, nego je istovremeno ispunjen anegdotama koje su smijesne. Opusti se i nasmij i to daje jacinu.


Ucenje
Da nam nesto ne ide u zivotu ili da tesko postizemo svoje cljeva, dozivljavamo svi u svom zivotu, prije ili kasnije. Ali vazno je da izvlacimo pouke ili lekcije iz svega, samo na taj nacin mozemo nesto postici i rasti kao osoba.

Znaci mentalno biti jak je kako se postavimo prema sebi, kako zelimo da gledamo na svoj zivot. Vazno je u svakom slucaju da znamo da svi to mozemo trenirati.
DRUGIMA SE SVIDJELO I...

Nema komentara: